30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

4 důvody, proč je dobré při převozu cenin využít bezpečnostní agenturu

Provozujete prodejnu, sklad či jinou firmu? Nebo stojíte v čele státní instituce a potřebujete zajistit bezpečný převoz cenin? Ať už jde o peníze, stravenky, tajné dokumenty, šeky, cenné papíry nebo jiné poklady, vyplatí se neriskovat a obrátit se na odborníka. Profesionální bezpečnostní agentura vám může ušetřit spoustu peněz i nejednu vrásku na čele. Vyškolená fyzická ostraha má k dispozici moderní vybavení, zkušenosti a „umí v tom chodit“, takže předvídá a umí řešit rizika, které laika nenapadnou. A když už nastane krizová situace, ví, jak bránit sebe i převážené ceniny.

Důkladná analýza je základ

Když si domluvíte schůzku, jako první by vás profesionální bezpečnostní agentura měla podrobně vyzpovídat a zjistit všechny informace. Ty jsou důležité pro přípravu důkladné analýzy. Přeprava hotovosti a jiných cenin totiž vyžaduje přístup na míru. Službu vyhledává široké spektrum zákazníků. Majitelé malých, středních i velkých prodejen, kteří potřebují zajistit bezpečný převoz tržby, ale i státní instituce, velké korporáty, banky a spořitelny. Zatímco někdo potřebuje jednorázový transport, jiný poptává pravidelný převoz hotovosti v rámci EU atd. – je to jen o domluvě.

Vytrénovaný strážný se zbraní

Klíčový je profesionální personál, který je trénovaný na vypjaté situace. Bezpečnostní agentura TOP security provádí intenzivní úvodní výcvik, a následně strážné pravidelně proškoluje a prohlubuje jejich teoretické i praktické znalosti.

Kvalitní strážný provádějící převozy musí být všestranný. Hladký převoz hotovosti je pro něj denní chleba. Ale jako nadstavbu musí umět poskytnout první pomoc, řídit vozidla v nestandardních situacích a vždy zachovat klidnou hlavu, aby konfliktům předcházel a nevyvolával je. A když už je to nevyhnutelné, musí fyzická ostraha umět použít sebeobranu a hájit sebe i náklad. Pro všechny případy by měla být fyzická ostraha ozbrojena. Jestli vám nějaká bezpečnostní agentura imponuje, ptejte se právě na vzdělání, výcvik a další schopnosti personálu.

„Přítel na telefonu“

Počet lidí zapojených do transportu se odvíjí od hodnoty nákladu i dalších specifických parametrů. Fyzická ostraha dostane přiděleného dispečera, který je s nimi na dálku v kontaktu a nepřetržitě monitoruje průjezd trasou skrze GPS signál. Přeprava peněz může probíhat jedním i více auty, přičemž „hlavní“ posádce provádí podporu v terénu jedno nebo více doprovodných služebních vozů. Opět – záleží na dohodě, zadání klienta, rozpočtu na převoz hotovosti apod.

Pojištění transportu

Jestli poptáváte převoz cenin, peněz apod., při výběru firmy se ptejte, jak jsou na tom s pojištěním. Renomovaná bezpečnostní agentura má zásilku pro všechny případy pojištěnou na 100 % hodnoty.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.